„Сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства, това е институционалният подход, това е поведението, което приляга на народните представители“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на декларацията на лидера на левицата Корнелия Нинова. От парламентарната трибуна тя разкритикува решението на Министерския съвет да включи оградата по българо-турската граница в списъка на обектите от значение за националната сигурност и затова поиска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев, вносител на предложението, и на Валери Симеонов като вицепремиер.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Цветанов упрекна БСП в стремеж към медийно присъствие чрез фалшиви новини, неистини, смятайки, че така не могат да бъдат алтернатива на едно бъдещо управление. „Истинската алтернатива е, когато се правят и предлагат политики“, подчерта председателят на групата на ГЕРБ. Цветан Цветанов апелира към социалистите да дават предложения, които да могат да бъдат обсъдени, а ПГ на ГЕРБ, увери той, винаги е с протегната ръка към добрите идеи. „Това, което прави парламентарното мнозинство, е да обединим усилията си за политики, които да стигат до хората“, подчерта депутатът.

пари ръст спестяване добавка стотинки

Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира върху заложените в бюджета за догодина 720 млн. лв. повече разходи за увеличаване на доходите. „Това увеличение ще бъде шест пъти повече от 2016 г. и това е бъдещата политика, която трябва да правим народните представители и въобще да спорим по политики“, смята Цветанов. Бившият вътрешен министър и настоящ председател на вътрешната комисия повтори и данните, изнесени от премиера Борисов тази седмица, за рязък спад в контрабандата, която преди две години е била 34%, а тази година вече е под 7%. „Това не е ли борба с корупцията, да има повече приходи в бюджета“, попита Цветан Цветанов.


Leave A Reply