„Не даваме толеранс на Валери Симеонов. Не само искаме оставката, а ние още преди съставянето на този парламент сме казвали, че националисти нямат място в управлението на страната“, заяви пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, коментирайки поисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов. „Противопоставянето не води до нищо добро”, заяви Карадайъ.
5243062

„По-скоро бих ви казал, че има много лоши и опасни симптоми. В момента, ако кажем, че някои хора се опитват да ползват държавата за разделение и противопоставяне, мисля, че няма да е пресилено. Или разделението и противопоставянето, някой се опитва да го прави като официална политика. Ще дам конкретен пример. Празникът на Кърджали всяка година се организира от община Кърджали. Тази година, не знам по какви причини има две организации. В деня на Кърджали – 21 октомври и днес. Никоя партия не е държавата, дори и да е на власт. В момента се ползва държавата за разделение и противопоставяне. Областен управител прави алтернативна организация на празника”, допълни още Мустафа Карадайъ.

снимка: pia-news.com

снимка: pia-news.com

„Разделението и противопоставянето в тази власт считахме, че е идеология на националистите, но тази организация, която виждаме днес на един местен празник, който е в компетенциите на местната власт, да се организира партийно от ГЕРБ чрез ползването на държавните институции, по скоро бихме се замислили върху ситуацията, това дали не е политика на ГЕРБ, а националистите да са инструмент в техните ръце“, изтъкна Карадайъ.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Относно действията на прокуратурата за партия ДОСТ, той коментира, че ДПС още по време на предизборната кампания е сигнализирала за такъв род действия, но тогава лица, заемащи отговорни позиции в компетентните органи, им отговорили, че ще ходят в почивка в чужди държави и като се върнат от почивка, ще се занимават с въпроса. „Визирам конкретни въпроси, визирам Кърджали. Не сме запознати с детайлите на прокурорското разследване, но сме сигнализирали и сме подавали множество сигнали. Ще очакваме да видим резултатите от това разследване“, заяви председателят на ДПС.

 


Leave A Reply