„Исканата оставка на Валери Симеонов е пресилена политическа кампания от страна на БСП и ДПС.“ Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти.
Каракачанов Горанов
„Известно е, че ДПС не могат да преживеят факта, че втори мандат вече не са във властта, не раздават порциите, не въртят обръчите и т.н. Те разбира се, търсят по всякакъв повод възможност да уязвят „Обединените патриоти“, включително с нещо, което за мен е недопустимо – да ходиш в чужбина и да пишеш доноси срещу собствената си държава и правителството си. Това за съжаление не е само техен патент. Всички го правиха, с изключение на ВМРО“, заяви Каракачанов.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Във връзка искането на главния прокурор за прекратяването на фондация, финансирала ДОСТ, Каракачанов коментира: „Това, което е установила прокуратурата, само потвърждава това, което ние сме говорили“. Попитан дали това е основание ДОСТ да бъде заличена като политическа партия, Каракачанов посочи, че това може да го реши само съда. „По принцип законът забранява финансиране от чужди държави или въобще незаконното финансиране и е основание за заличаване, но това го решава Софийски градски съд“, каза вицепремиерът.


Leave A Reply