Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018  Лиляна Павлова и президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт сключиха споразумение за партньорство на специална церемония в Министерския съвет. Подписаният документ е първият, представляващ желанието за сътрудничество между бизнес организациите на две държави.

german 1-211

Страните по днешното Споразумение потвърдиха декларираното желание за сътрудничество при подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Отчитайки необходимостта от активното участие на българското предприемачество в дейностите по осъществяване на срещите и събитията, Българо-Германската камара у нас изрази готовност да посредничи за популяризирането на български производители и доставчици.

german3-214

„Председателството на Съвета на ЕС 2018 предоставя изключителна възможност за популяризиране на българския бизнес. Бих искал да благодаря на министър Павлова, която откликна на поканата ни за среща с нашите фирми членове преди няколко дни. Обсъдиха се различни възможности за сътрудничество и съвместна работа както в хода на подготовката, така и по време на самото председателство. Бизнесът предложи помощта си, което може само да ни радва. Вярвам, че с обединени усилия ще успеем да реагираме на предизвикателствата и възможностите, с които е свързано председателството“, каза Тим Курт, президент на ГБИТК.

german2-213

Министър Лиляна Павлова благодари на немския бизнес за бързата реакция и съпричастността към осъществяване на целите и приоритетите, заложени в програмата на правителството. „Този жест е поредното доказателство за топлите и здрави отношения между двете страни“, каза министър Лиляна Павлова. Тя заяви още, че вярва, че българските стоки и продукти са най-добрата реклама за страната и че тяхното представяне ще доведе до повишаване на доверието и имиджа на страната ни зад граница.

AHK Bulgarien Druckformat 1

ГБИТК е основен партньор на представителите на германската икономика в България. Дейността на Камарата е свързана с партньортства и обмен между германски и български фирми, откриването на нови възможности за успешен бизнес, както и да предоставя широк спектър от услуги, с които да отговори на очакванията на своите членове и клиенти. и.


Leave A Reply