„Бойко Борисов няма алтернатива. Очаквам да спечели още един мандат на следващите избори. Никой друг от политическите лидери не е подготвен да управлява България.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков пред Нова тв.
Бойко Борисов
„Борисов си има безспорна харизма. Много млади майки в провинцията с по 2-3 деца, ще изтърват децата, за да се снимат с него и ако може да го пипнат под сакото. Очаквам, че ГЕРБ ще спечели евроизборите, а на местният вот ще се види съотношението на силите“, обясни Марков.

Снимка: Фб-страницата на премиера Бойко Борисов

По думите му Борисов успявал да балансира добре между държавите от Западна Европа и тези от Вишеградската четворка. И даде пример как унгарският премиер Виктор Орбан му връчил орден, изплатил Борисов до колата и му казал: „Да живее България“. Канцлерът на Германия Ангела Меркел пък „като го види и направо цъфва“, а преди няколко години, когато Борисов се „капична в Правителствена болница, всеки ден му следеше кръвното“.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Марков призна, че ГЕРБ е защитил на ръба на конституцията Делян Добрев, отхвърляйки оставката му. „Конституционно право е на депутатите да гласуват по съвест“, уточни Марков. По думите му, ако Конституционния съд отхвърли решението на парламента да не приема оставката на Добрев, тя ще трябва да бъде гласувана отново, освен, ако Добрев не я оттегли преди това.Марков отрече твърденията, че ГЕРБ е братовчедска партия и даде пример с деца и внуци на членове на политбюро, които ГЕРБ пратила на високи постове в Европа и у нас.


Leave A Reply