Столична община ще постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива „Новата гора на София“, в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета. Новата гора на София ще се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо и ще заема площ от 225 дка.
засаждане на дървета
За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. По план всичките дървета трябва да бъдат засадени в гората в рамките на три залесителни сезона – до края на 2018 г. Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствена организация.
засаждане на дървета
Новата гора ще се разположи в пустеещи земи, в които ще бъдат засадени липа и акация. Така ще се обособи нов зелен филтър близо до столицата. Залесителните инициативи през първия залесителен сезон – тази есен, ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември между 10:00 и 16:00 часа при благоприятни климатични условия.


Leave A Reply