Осем човека са ранени при серията нападения срещу минувачи в централната част на Мюнхен в събота сутринта, съобщава баварският ежедневник Die Suddeutsche Zeitung. По данни на полицията нито един от пострадалите не е с опасност за живота.
нападение с нож
Властите са арестувала заподозрян за атаките с хладно оръжие. Германската полиция изключи политически или религиозни мотиви зад нападението и посочи, че задържаният е страдал от психологични проблеми. Началникът на мюнхенската полиция Хубертус Андре заяви по време на пресконференция, че осмината пострадали са леко ранени при нападението и че заподозреният е бил познат на полицията при предишни престъпления, включващи и влизане с взлом „Нямаме индикации за терористичен, политически или религиозен мотив. Смятам, че нещата са свързани с психологичното заболяване на извършителя“, заяви Андре. По-рано полицията съобщи, че нападателят е действал сам.
мюнхен
След нападенията на пет различни места в централната част на града, извършителят избяга. Според разпространеното по-рано съобщение за издирването му са били задействани „всички налични полицейски сили“. Правоохранителните органи са издали предупреждение към гражданите да не напускат домовете си.
полиция, мюнхен, германия
Съгласно разпространеното описание, нападателят е мъж на около 40-годишна възраст, облечен в сив панталон и зелено яко. Полицията уточнява, че той е носил със себе си раница, но според разкази на очевидци в нея е имало спален чувал.


Leave A Reply