„БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за да се води тази битка, но няма да се откажем“. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев, НС, снимка: БГНЕС

Драгомир Стойнев, НС, снимка: БГНЕС

Той обясни, че проблемът с корупцията касае вече и националната ни сигурност. Стойнев заяви, че ако се приеме законопроектът на ГЕРБ, ще се създаде един орган, който няма да има разследващи функции и няма да свърши нищо. „Няма нищо лошо да се създаде един орган, дори и да има паралелни функции. Важното е кой ще управлява този орган и да не се контролира от управляващите, защото корупцията е, където е властта“, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Драгомир Стойнев, парламент, БСП

Той подчерта, че според БСП- шефът на този орган трябва да се назначава от държавния глава – президентската институция трябва да е независима и без значение коя партия е излъчила кандидатурата на президента, тя да е еднакво отдалечена от правителството.

Радев, Нинова

Като част от борбата на БСП с корупцията Стойнев посочи и поканата на лидера на БСП Корнелия Нинова до лидерите на парламентарно представените партии да изпратят общо писмо до Специализирания наказателен съд с искане за оповестяване на имената на политиците, замесени в случая КТБ.

КТБ

„Борисов вече подписа. Надяваме се и другите лидери да подпишат. Ако имената бъдат оповестени, следва компетентните органи да се самосезират“, заключи Драгомир Стойнев.


Leave A Reply