„За следващата година са предвидени 100 млн. лв. допълнително, с които да се увеличат заплатите на военнослужещите“, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той обаче е на мнение, че трябва да се вдигнат възнагражденията на служители в целия сектор „Сигурност“.

военно училище военни

„Работи се по подобряване на видеонаблюдението по оградата на границата ни с Турция“, съобщи още пред журналисти вицепремиерът. „Неработещите камери се подменят с нови. При евентуални проблеми по оградното съоръжение, те се отстраняват своевременно“, подчерта Каракачанов. Той определи като правилно решението на правителството да направи оградата стратегически обект от националната сигурността, а критиките от страната на БСП по темата – като несъстоятелни.

снимка: aa.com.tr

снимка: aa.com.tr

„Когато в България нещо се направи, се търси световния заговор. Няма такова нещо. Хайде отидете в Турция или отидете в Испания, по точно от другата страна на африканския бряг, където има испанска ограда, и снимайте там, да видим дали ще бъдете допуснати, дали всичко това, което се прави от българска страна, ще може да се направи и там. Значи България е недемократична, а демократичните Испания и Турция дали ще ви допуснат? Хайде да не правим трагедия от това. Ако това се беше случило един ден след конгреса на БСП, едва ли щяха да му обърнат внимание“, категоричен е Каракачанов .


Leave A Reply