60 нови мотоциклета бяха предоставени на Столичната дирекция на вътрешните работи. Церемония по предаването им се състоя в Главната дирекция „Национална полиция“. На нея присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-главният секретар Георги Арабаджиев, зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ ст. комисар Константин Димитров и директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
МВР
Заместник-министър Балабанов изрази надежда, че с новата техника служителите на СДВР ще бъдат още по-мобилни и по-уверени. Пожела им с новите мотоциклети да работят активно по охраната на Българското председателство на Съвета на Европа през 2018 г. Зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров пожела безаварийна работа на онези, които ще ползват новите машини.
171023_moto_mvr-21
50 от мотоциклетите са предназначени за отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред” при СДВР, а другите са за отдел „Пътна полиция”. За доставените мотоциклети са изготвени специфични изисквания по отношение на техническите им характеристики, отговарящи на съвременните норми. Те са оборудвани с технически системи, позволяващи тяхното позициониране чрез GPS-модул, което от своя страна дава възможност за бърза намеса и реагиране при необходимост .Мотоциклетите БМВ са 1200-кубикови и имат мощност 125 конски сили. Машините разполагат с подгряване на ръкохватките, система за контрол на потеглянето и антиблокираща система на спирачките. Общата стойност на машините е 1.4 млн. лв.


Leave A Reply