Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 25 октомври, с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон, който пристига на официално посещение в България тази вечер.

Бойко Борисов

Двамата ще проведат среща на “четири очи”, която ще бъде последвана от пленарни разговори между правителствените делегации. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Основна тема на разговорите ще бъде задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите.

Южна Корея

Конкретна стъпка за икономическото взаимодействие ще бъде учредяването на Българо-корейска търговска камара. Началото на бизнес форума ще бъде открито от двамата премиери в Хюндай Център София. Разширяването на икономическите отношения между двете държави идва след подписаната през 2015 г. Декларация за всеобхватно, ориентирано към бъдещето партньорство.

Румен Радев

По време на официалното си посещение министър-председателят Ли Нак-Йон ще се срещне и с президента Румен Радев и ще бъде гост на официална вечеря, давана от председателя на Народното събрание Димитър Главчев.


Leave A Reply