Учебници с повече от 64 страници да се издават в две части и учениците да носят в раниците си само тази, която им трябва. Това е било едно от предложенията на представители на Министерството на образованието в отговор на писмената жалба петокласничката Теодора Божкова, предаде БТВ.

Петокласничката от столичното 35-о училище „Добри Войников“ написа жалба до председателя на Държавната агенция за закрила на детето срещу тежките раници на учениците. Постъпката ѝ впечатли хиляди в социалните мрежи.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Зам.-образователният министър Таня Михайлова се срещна вчера с Теодора, за да я изслуша и да предложи решение на проблема. По думите на майката не петокласничиката – Лилия Божкова, Михайлова е предложила тетрадките на учениците да са по-нисък клас – по-некачествена хартия, но по-леки. Не смятам, че това е решение, защото децата сега изграждат почерка си и е хубаво да пишат на по-висок клас тетрадки. Предпочитам учебниците да са по-нисък клас, но с повече съдържание, за да няма нужда от допълнителни помагала и сборници, каза Лилия Божкова пред БТВ.

Теодора, която изпрати писмото си до Агенцията за закрила на детето заедно с подписите на всичките си съученици, днес каза в репортаж на Нова тв, че е доволна от резултата. Майка ѝ, както и родителите на останалите деца, очакват обещаното да стане реалност.


Leave A Reply