Създали сме максимално бърза организация за преодоляване на бедствието в Бургаско. Това каза министър-председателят Бойко Борисов. Той разпореди на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на околната среда и водите Нено Димов да посетят засегнатите от наводненията места в Бургаска област и да се запознаят със ситуацията, причинена от обилните дъждове.

снимка: БГНЕС

Според разпореждането на премиера, те трябва да предложат и допълнителни мерки за овладяване на последиците от бедствието. Около 17 часа министрите ще бъдат в района на свлачището на АМ „Тракия”, за да инспектират работата на поддържащата фирма, която се е заела с разчистването на свляклата се земна маса. След това ще отидат в Камено, което е едно от най-силно засегнатите от бедствието населени места.

„Бог да прости загиналите. 150-160 куб. м. дъжд са паднали. Разговарях с Николай Николов, който е на територията на Бургас. Вследствие на обилните валежи има и свличане на земни маси. Създали сме максимално бърза организация, за да бъде преодоляно. Там са всички сили“, обясни Борисов. „Не можем да върнем човешкия живот. Създали сме организация. Пратил съм и АПИ с верижни машини, максимално да подпомогнем и да възстановим нещата“, каза още премиерът.

22851648_10214833774020817_1824496293_o

Колкото за българските военни летци е направено не е направено за никой друг. Така Борисов коментира ситуацията в авиобаза „Граф Игнатиево“. Той изрази надежда за ситуацията да няма външна намеса, защото, по думите му, това няма да е честно.

МиГ-29, ВВС

„Нашите правителства досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за сухопътните сили, моряци и други“, изтъкна още Борисов.

БГНЕС

„Моето уважение към неразположението им, да, времето е лошо и мен ме е страх в такова време, но летя, когато има задачи“, добави още той. От думите му стана ясно, че е говорил с военния министър Красимир Каракачанов, който го е уверил, че ситуацията в авиобазата е решена.


Leave A Reply