Има жертви вследствие на обилните дъждове в община Камено. Това съобщи областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков. Toй уточни, че водата в населените места вече се е оттекла, но все още извън тях оттичането продължава. „Има няколко екипа на пожарната, които работят по места. Има много спасени хора. Директорът на полицията, началникът на пожарната, кметът на Камено и кметът на общината от сутринта са на терен“, обясни Чолаков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Бедствено положение беше обявено в община Камено, тъй като вследствие на обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки. Най-сериозно засегнати са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково и Черни връх. На тел. 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, които са поискали евакуация.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Към 09.00 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево – наводнен е площадът, нивото на водата се покачва. В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради. От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места. Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос, Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас.


Leave A Reply