Няма данни личният състав на Авиобаза „Граф Игнатиево“ да е отказвал да изпълнява задачите си. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. На 24 октомври 2017 г., Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил от Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив докладна записка относно извършена проверка във Военно формирование – Авиобаза „Граф Игнатиево“.Повод за проверката са дали сигнали за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата. При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

МиГ-29, ВВС

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за „бунт“ на летателния и технически състав. Материалите от проверката са докладвани на Военно-апелативния прокурор и на главния прокурор. До този момент не са установени каквито и да е данни за престъпление. Така няма основание за осъществяване на правомощията на Военната прокуратура.

Граф Игнатиево

Припомняме, че част от пилотите в Граф Игнатиево са проявили неувереност за извършване на полети, свързана преди всичко, според тяхната оценка, на недостатъчна тренировка и недостатъчно летателни часове.


Leave A Reply