Служител на Министерство на икономиката и негов съучастник са с повдигнати обвинения за измама след проведена операция на специализираното звено Антикорупция и ДАНС, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Акцията е във връзка с образувано на 9 октомври 2017 г. досъдебно производство по сигнал от министъра на икономиката до председателя на ДАНС.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

В хода на разследването до момента е установено, че служител на Министерство на икономиката и негов съучастник са заблуждавали кандидатстващи по процедура „Енергийна ефективност“, че са в състояние да им съдействат представените от тях проекти да получат максимално безвъзмездно финансиране срещу процент от сумата. Извършени са претърсвания и изземвания на три обекта в столицата, един от които е в министерството на икономиката. Двамата извършители са задържани за срок до 72 часа.

финансова измама, пари

Установено е, че единият от тях е младши сътрудник от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ при Министерство на икономиката, а съучастникът му се представял пред кандидатите за длъжностно лице от Министерство на икономиката. Той е осъждан многократно, в това число и за престъпления против собствеността. На двамата са повдигнати обвинения за измама в съучастие.


Leave A Reply