Частично бедствено положение е обявено в община Бургас заради проливния дъжд, който валя в града. Има данни за наводнения в селата Равнец, Братово, както и кварталите „Долно” и „Горно езерово” и „Меден рудник”.  В областта е обявен и код червено за предстоящи обилни дъждове.

epa06106427 A man walking shelters under his umbrella during a rainy day in downtown Frankfurt Main, Germany, 24 July 2017. EPA/ARMANDO BABANI

Бедствено положение е обявено и в община Камено, предава „Фокус“. Вследствие на обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки предимно в община Камено. Най-сериозно засегнати са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково и Черни връх. На тел. 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, които са поискали евакуация.

магистрала лошо време тунел

Населени места без електричество, са Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. В селата Чукарка и Драганово, община Карнобат, също е прекъснато електроподаването, но авариите не са толкова тежки.

5816098

Множество са сигналите за наводнени къщи, улици и дворове.


Leave A Reply