Взрив е станал в центъра на украинската столица Киев. Депутатът от Радикалната партия Игор Мосийчук е сред пострадалите.
Един човек е загинал като според данните до момента това е охранителят на народният представител. Ранени са още трима души, сред които е и политологът Виталий Бала, който е в тежко състояние.

снимка: nationalreview.com

Игор Мосийчук също е в тежко състояние, но е без опасност за живота. Той е получил наранявания в корема и лицето и е претърпял операция. Експлозията е станала в центъра на украинската столица, след участие на депутата в телевизионно интервю. Взривно устройство, заложено близо до паркиран на улицата мотор, се е задействало, когато политикът е излизал от сградата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Нападението беше квалифицирано като терористичен акт и се разследва от прокуратурата и спец службите. Според съветника на вътрешния министър сред версиите, които се разглеждат за експлозията, са действия на руските спецслужби, които целят дестабилизиране на обществено-политическата ситуация в Украйна. Според лидера на Радикалната партия опитът за убийство на украинския депутат е свързан с професионалната му дейност и политическите му убеждения.


Leave A Reply