„Основен приоритет в следващия бюджет за нас е екологията“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на обсъждането на проектобюджета на Столична община за следващата година. „В момента коментираме с моя екип приоритетите ни за следващата година, както и инвестиционната програма и конкретните обекти. Все още е рано да говорим, но бих могла да кажа това, което за мен е важно. Най-важната тема за нас е екологията, чистотата на въздуха и чистотата на околната среда и всички останали приоритети се включват в изпълнение на тази задача – транспортът, образованието и т.н.“, обясни тя.

снимка: nacce.org

снимка: nacce.org

От думите ѝ стана ясно, че по отношение на инвестиционната програма ще бъде обърнато внимание и на отделните квартали. „Районните кметове имат своите планове, които са свързани с отчуждителни процедури, изкупуване на имоти и изграждане на инфраструктура. Така че следващата година предвиждаме да отделим специално внимание на този въпрос“, каза кметът на София. По отношение на транспорта Фандъкова обясни, че се очаква купуване на нови 120 автобуса на природен газ, както и е обявена процедура за закупуване на 20 електробуса. Ще бъде подменена и линията на трамвай 5 по бул. „Цар Борис III“.

спирка, автобуси, софия

„Продължаваме строителството и на детски градини – предстои да довършим тези в кв. „Младост“ и кв. „Драгалевци“. Предстои да започнем изграждането на градини и в квартали, в които такива няма – кметовете са готови с проекти за кв. „Манастирски ливади“ и кв. „Кръстова вада“. Започнахме и строителство на нова училищна база – предстои да довършим разширението от първия етап на Първа езикова гимназия например, ще строим и физкултурни салони и спортни бази“, обясни тя, като уточни, че и темите за социалните дейности и културата няма да останат по-назад.

детска градина, деца

По темата за критиките на опозицията относно санирането, тя обясни, че на БСП им е работа да критикуват. „И ние слушаме внимателно критиката, за да може да коригираме, ако има основание“, каза Фандъкова.


Leave A Reply