Остава бедственото положение в Камено и частичното в Бургас – очаква се до обяд и на двете места то да бъде отменено. Това каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков във връзка с наводненията в региона за Радио „Фокус”. По думите му, към настоящия момент жертвите от наводнението са три. Той припомни, че в община Камено е обявен ден на траур.

наводнение

„В община Бургас – районът около депото на село Братово – все още има проблем и се работи по неговото отстраняване. Очаква се до обяд и в двете общини бедственото положение да бъде отменено. Все още има един затворен път Братово – Долно езерово и два пътя с ограничения между Черни връх и Полски извор, Бургас – Средец, преди Константиново” посочи той.

наводнение

Като цяло обстановката в областта е спокойна – няма дъжд и водата се оттича. Продължават мероприятията по отстраняване на щетите от страната и на двете общини: Бургас и Камено, както и отводняване на имоти.

наводнение

Вчера са започнали изплащанията за обезщетения в размер на 350 лева на пострадалите от община Бургас, а днес ще бъдат изплатени средствата и за пострадалите в Камено, каза още областният управител на Бургас.


Leave A Reply