Вчера въздушният и наземен транспорт в Истанбул беше парализиран заради паднали интензивни дъждове. В Сърбия пък след падналия преди 2 дни сняг продължава да има проблеми с електричеството в някои населени места.

магистрала лошо време тунел

Проливен дъжд се изсипа във вечерните часове в сряда в Истанбул. Десетки самолети не успяха да се приземят и бяха принудени да кръжат във въздуха. Други пък въобще не успяха да излетят и въздушният трафик се обърка, съобщава БТА.

epa06106427 A man walking shelters under his umbrella during a rainy day in downtown Frankfurt Main, Germany, 24 July 2017. EPA/ARMANDO BABANI

Дъждът е залял улиците и площадите, движението в мегаполиса е било напълно парализирано. Задръствания са станали по трансевропейската магистрала в района на Силиври, където колоните от коли са били километрични. На азиатския бряг на мегаполиса в районите Бейкоз, Чекмекьой, Каваджък има наводнени пътни участъци и подлези. Автобусите на градския транспорт не са се движили по график. Прогнозите на синоптиците са за валежи и през следващите два – три дни.

сняг

Усложнена остава обстановката в Сърбия след падналия сняг във вторник вечерта. Повече от 600 домакинства осъмнаха бяха без ток заради проблеми след снеговалежа. Най-тежка беше ситуацията на територията на община Нова Варош. 3000 машини се грижат за разчистване на падналата снежна маса. Има паднали дървета, които трябва да се разчистят, за да се отворят пътищата към някои села. Електрическата мрежа на много места е паднала, но обещанието на местните власти беше до днес всички живущи в засегнатите райони да имат ток.


Leave A Reply