Организирана престъпна група за трафик на мигранти, действала в България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания, е разбита при международна операция, подпомогната от Европол. Групата е превеждала мигранти от Афганистан и Пакистан в страни от Европейския съюз, като е използвала автомобили със специални тайници.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

До момента са задържани общо 42 души, съобщиха от пресцентърът на прокуратурата. В България са арестувани общо 7 души в изпълнение на издадени от Белгия и Франция европейски заповеди за арест. Други 13 души са арестувани в Белгия, а 22-ма – във Великобритания. В България под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания на територията на София, Ловеч и Враца.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Разследването е започнало през 2016 г. във Великобритания и Холандия. Те са установили, че дейността на престъпната група се осъществява и на територията на други три държави в ЕС, така от март 2017 г. Специализираната прокуратура започва разследването в България. В момента в петте европейски страни се събират доказателства и за „пране на пари“, извършвано от групата.


Leave A Reply