Тази сутрин в 8.05 ч. на спирка на градския транспорт на автобус 203 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ е бил нападнат 3-членен екип от контрольори на Център за градска мобилност. Единият от тях, Георги Богданов е удрян по жесток начин от три момичета на видима възраст 18-20 години, съобщиха от ЦГМ. Момичетата са се возили без редовни превозни документи и са били свалени от превозното средство. Това предизвикало поток от ругатни срещу контрольорите.
ЦГМ
Служителите на ЦГМ поемат към отсрещната спирка, а нападателките – в посока към Орлов мост, но докато контрольорите пресичат булеварда, върху главата на Георги Богданов полита блуза и в същия момент той е повален на уличното платно от силен удар в лицето, след което започват да го ритат и удрят. Едно от момичетата е било с бръсната глава и с определен опит в бойните изкуства, според колежките на Богданов. „Ако аз бях изяла такъв побой сигурно сега щях да съм в тежко състояние в болницата“, разказа контрольорката Галина Стоянова. Богданов е придружен от колегите си до Исул, дал е показания в Пето РПУ, посетил е и съдебна медиците. Има лицева травма под дясното око, причинена от метален предмет, вероятно бокс.
ЦГМ
Ръководството и служителите на Център за градска мобилност осъждат агресивното и арогантно поведение на извършителите и настояват те да бъдат установени и да понесат предвидените в закона наказания. От Центърът за градска мобилност напомнят, че контрольорите трябва да изпълняват служебните си задължения без страх за личната си сигурност.


Leave A Reply