Скъсаният язовир, от който е тръгнал потопът в Бургаско, защото собственикът му не го е източил според кмета Димитър Николов, е на фирма на син на общински съветник от БСП в Камено, показа проверка в регистрите. Той е собственост на фирма „ДИЕМ“ ЕООД с управител и собственик на капитала Димитър Мутафов. Той е син на Димчо Мутафов и д-р Елена Димитрова, която в момента е общински съветник от БСП в Камено. Тя е и член на Изпълнителното бюро на БСП-Камено, както и председател на Комисията по екология в ОбС-Камено.

Димитър Николов, кмет на Бургас

Димитър Николов, кмет на Бургас

„Падна голямо количество дъжд, но се оказа, че положението щеше да е по-нормално, ако не беше прелял язовирът в Трояново“, каза вчера кметът на Бургас Димитър Николов. Водоемът, който се стопанисва от частен арендатор, е трябвало да бъде изпуснат, за да не прелее. По думите на Николов оттам се е получила голямата приливна вълна, която усложни ситуацията.

наводнение

„Ние нашата работа в общината си я бяхме свършили – на три пъти затворнически екипи разчистваха превантивно реките и каналите, но при такъв огромен дебит на вода нито едно корито не може да издържи. Писна ни да живеем под страх, че някой не си е свършил работата. Затова наредих на Божидар Кънчев да предяви претенции за язовира в Трояново. Ако не беше прелял, нямаше да има такива щети“, сигурен бе Николов.

 


Leave A Reply