Влошило се е състоянието на пострадалия от побой контрольор от столичния градски транспорт.

В четвъртък сутринта на спирка на градския транспорт на автобус 203 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ беше нападнат 3-членен екип от контрольори на Център за градска мобилност. Единият от тях, Георги Богданов е удрян по жесток начин от три момичета на видима възраст 18-20 години, съобщиха от ЦГМ. Момичетата са се возили без редовни превозни документи и са били свалени от превозното средство. Това предизвикало поток от ругатни срещу контрольорите.

снимка: БТВ

снимка: БТВ, Пламен Църноречки

„Търсили са лекарска помощ. Има предположения, че травмата доста по-тежка”, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Пламен Църноречки, директор на дирекция в Център за градска мобилност.

„Много е зле, и психически, и физически не се чувства добре”, допълни той.

Трамвай

По данни на центъра за градска мобилност атаките срещу контрольори са около 30 на година. Обидите и нагрубяванията пък са ежедневие, твърди директорът на дирекция Център за градска мобилност Пламен Църноречки.

Около 200 души са контрольорите в градския транспорт на София. Те успяват за година да направят близо 10 млн. проверки. Има издадени 60 000 наказателни постановления и актове.

Заплатата на един контрольор средно е между 800 и 1000 лв., допълва директорът на дирекция Център за градска мобилност.

„Ние трябва да плащаме, за да можем да имаме много по-добър обществен и градски транспорт”, категоричен беше Църноречки.


Leave A Reply