Огромен е проблемът с пречиствателната станция в Горно Езерово, която се стопанисва от ВиК – Бургас. Тя е потопена изцяло под вода, не функционира в момента и е в авариен режим.  Това заяви в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие Николай Нанков. До четири седмици съм поставил срок на ВиК оператора да отстрани всички дефекти, обяви министърът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По думите му, проблем е имало и с депото за твърди отпадъци, но МОСВ е създало необходимата организация за съхранение на отпадъците в рамките на един месец в регионални депа.  Той изтъкна, че  разрушенията само по републиканските пътища след последното водно бедствие са за минимум 4 млн.лв. В първите няколко часа след бедствието в координация с областния управител на Бургас и кметовете свършихме много работа, подчерта Нанков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според него най-трудно ще бъдат възстановени щетите в Черни връх и Равнец, където на приземните етажи на домовете има по един метър тиня.

22831208_2071568833168520_2049246114_o

И сега има единен контролен орган, който отговаря за контрола, експлоатацията и техническото състояние на язовирите, но не и на дигите, обясни още Николай Нанков. И посочи, че не язовирите предпазват от наводнения, а дигите и почистените дерета.


Leave A Reply