„Важно е да не преминаваме границата на невъзможността да си говорим по важните национални теми, разчитаме да бъдем единни и обединени по национални каузи и приоритети“, така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти в парламента писмото на ДПС до европейските институции, в което призовават за общи действия срещу популизма, ксенофобията, национализма и радикализма. „Все пак да оставим и някакъв информационен повод на опозицията, за да говорят и да искат оставки, това е тяхната парламентарна дейност и аз съм убеден, че не трябва да се обиждаме на тези изказвания и квалификации“, смята Цветанов. Според него в случая се дава предимство на емоцията.

пари ръст спестяване добавка стотинки

За 2018 г. БВП ще бъде 105 млрд.лв., ще има повече разходи – 2,5 млрд. лв., от които 700 млн.лв. ще са за повишаване на възнагражденията в бюджетната сфера, без да се увеличава дефицитът и задлъжнялостта на държавата за години напред, припомни параметрите на проектосметката за догодина зам.-председателят на ГЕРБ. „Добави и очаквания икономически растеж над 3,8 %, като за тази година той ще е 3,9 %. При тези показатели смятате ли, че е сериозно да говорим за оставка“, попита Цветанов. По думите му, когато има политическа криза, тя много бързо рефлектира върху финансовото състояние на държавата.

цветан цветанов, преговори (3)

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че управляващите са готови да приемат разумни предложения на опозицията, когато са достатъчно аргументирани. „Всичко останало е политическо говорене, което е право на всяка от парламентарните групи, но аз не смятам, че трябва да влизаме в обяснителен режим по тази тема, защото държавата днес и предстоящото европредседателство – всички се нуждаят от нашето представяне, от това как ще защитим националните интереси“, убеден е още председателят Цветан Цветанов.


Leave A Reply