Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия. Той получи 147 глса „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше. Ръководството на НФСБ запази състава си, след като делегатите отново единодушно преизбраха Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата сила, съобщиха от партийния пресцентър.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В началото на Конгреса Валери Симеонов направи отчетен доклад, като представи подробно свършеното от народните представители и активистите на НФСБ във времето от втория конгрес на НФСБ през 2014 г. досега. По време на събранието бяха направени промени в устава, сред които създаване на младежка структура на партията, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката организация е 35 години. Други изменения са въвеждането на длъжността национален координатор и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.
НФСБ
Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влизат Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова. За председател на националната контролна комисия също е преизбран народният представител Христиан Митев.


Leave A Reply