„Нашата политика е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат.“ Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при представянето на новия хангар и офис сграда на „Луфтханза Техник София“, съобщиха от пресцентъра на министерството. По думите на транспортния министър с привличането на повече частни инвеститори ще се осигури необходимият финансов ресурс и експертни знания за развитие не само на авиационния сектор, но и на икономиката на страната.
Засне
„През последните години България се доказа, като надежден и желан партньор за редица световни компании, от ранга на „Луфтханза“, подчерта Московски. Той поздрави ръководството на компанията за инвестицията в увеличаване на капацитета за обслужване на самолети и откриването на нови работни места. „Това е един съвременен високотехнологичен проект, благодарение на който много млади и квалифицирани хора ще продължат да работят и да се развиват в България“, допълни транспортният министър.
f
Ивайло Московски връчи грамота на изпълнителния директор на компанията Даниел Хофман за принос в развитието на българската авиация. Такава грамота ще бъде предадена и на първия изпълнителен директор Бернд Фрекман.
re
С новото съоръжение се добавят към съществуващите 5 линии за обслужване на самолети още 3, като броят на служителите ще надхвърли 1000. Разширението включва и шестетажна офис сграда. С това базата на Луфтханза Техник София се оформя като най-голямата в Европа.


Leave A Reply