„Заплахата от ядрена ракетна атака от страна на Северна Корея се засилва.“ Това заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис в Сеул, където той разговаря с южнокорейския си колега Сон Йон-му, предадоха световните агенции.

Джеймс Матис, снимка: Washington Times

Джеймс Матис, снимка: Washington Times

Матис обаче предупреди Пхенян, че неговите бързо напредващи програми за ядрено и балистично оръжие няма да укрепят, а ще подкопаят неговата сигурност. „Ако Северна Корея продължава по настоящия път на балистичните ракети и атомните бомби, това ще бъде контрапродуктивно и в действителност ще намали нейната сигурност“, подчерта американският министър на отбраната.
армия сащ военни
Джеймс Матис заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея. Той предупреди КНДР да не допуска грешки и каза, че всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците на САЩ ще бъде разгромена и всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от Вашингтон с масиран военен отговор, който ще бъде едновременно ефикасен и съкрушителен. Матис е на обиколка в Азия преди за там да отпътува американският президент Доналд Тръмп.


Leave A Reply