Исторически успех записаха младите български състезатели на продължаващото в Тенерифе Световно първенство по карате. При 17-годишните Ивета Горанова спечели сребро, като съвсем малко не достигна на представителката на плевенската школа да грабне и златото в кат. 59 кг.
IVANA KAMENOVA 1

Последваха много силни изяви на състезателите на КК Никон, сред които блесна Ивана Каменова, станала световна вицешампионка при 15-годишните. В кат. 54 кг Ивана се наложи безапелационно в пет поредни мача, елиминирайки шампионите на Украйна, Швейцария, Египет, Швеция и Канада. За жалост Каменова отстъпи на финала от състезателката на Сърбия, която многократно е побеждавала.
IVANA KAMENOVA

Денислав Стоянов загуби в трети кръг от египтянин, а след това не премина през репашажите и в крайна сметка остана 9-и. Другият представител на КК Никон Роберт Петров също загуби в трети кръг, но загатна, че е изключителен талант и добрите резултати при него със сигурност няма да закъснеят. Останалите състезатели от националния отбор, които участваха през деня – Саня Петкова и Мартин Златев – загубиха в първия кръг.
IVANA KAMENOVA 2

Очакваме с нетърпение изявите на последните ни двама представители на Световното в Тенерифе: Андриан Димитров, който в последните състезания демонстрира карате на световно ниво и на Велизар Колешански. Следващото сериозно препятствие пред младите ни каратеки е Европейското първенство през февруари в Сочи(Русия).


Leave A Reply