Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев, ще бъде на официално посещение в Сърбия. Визитата ще започне на 29 октомври 2017 г. в 10.00 часа с поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в Димитровград.

Димитър Главчев

Председателят на парламента и народните представители ще се срещнат с кмета на града Владица Димитров и с общински съветници. След това делегацията ще посети Нешков връх, където има обща костница на загиналите в Сръбско-българската война сръбски и български воини. В Ниш в 12.45 часа българските парламентаристи ще разговарят с кмета Дарко Булатович, с областния управител, с председателя на общинския съвет и с депутати от този район. Председателят на парламента ще се срещне в 15.50 часа в Генералното консулство на България с представителите на българското национално малцинство в Ниш.

Народно събрание, парламент

На 30 септември 2017 г. в 12.00 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще разговаря с председателя на Народната скупщина на Република Сърбия Мая Гойкович. След това двамата председатели ще направят съвместно изявление за медиите. Димитър Главчев ще се обърне към народните представители в пленарната зала на парламента на Република Сърбия в 13.00 часа. По-късно българската делегация ще се срещне последователно с министъра на външните работи на Република Сърбия Ивица Дачич и с министър-председателя Ана Бърнабич.

снимка: БГНЕС

По-късно в 18.00 часа Димитър Главчев ще бъде гост на откриването на учебната година в българското училище в Белград „Любен Каравелов“. Председателят на парламента ще разговаря на 31 октомври 2017 г. в 08.45 часа с президента на Република Сърбия Александър Вучич. В рамките на посещението българските парламентаристи ще се срещнат и с Групата за приятелство „Република България – Република Сърбия“. В състава на парламентарната делегация са заместник-председателят на Групата за приятелство със Сърбия Павел Шопов, членовете на групата за приятелство Константин Попов, Таско Ерменков, Велислава Кръстева и председателят на ПГ на ПП ВОЛЯ Гергана Стефанова, съобщиха от пресцентъра на НС.


Leave A Reply