Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Смятам, че БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми, но не трябва, това да им бъде алтернативното говорене за бъдещо управление. Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишелници започват да напуската тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите“, каза Цветанов.

снимка: pia-news.com

снимка: pia-news.com

По думите му за БСП алтернативата за управление е да формулират фалшиви новини.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това, което прави ГЕРБ след проведените избори е да изпълним управленската си програма, да се борим ефективно срещу корупцията, организираната престъпност и да можем да изпълним ангажиментите си относно предстоящото председателство“, категоричен беше Цветанов.
„Всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и кой как се е борил с корупцията“, допълни той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От своя страна министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова заяви: „Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България“.

Борисов, ГЕРБ

„Като министър, отговорен за подготовката и провеждането на българското председателство, и от името на цялото правителство искам ясно да заявя, че българското председателство, първото българско председателство, е една тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим“, посочи още Павлова. Според казаното от нея остава усещането, че може би левицата в България, като част от европейската левица, не иска да говори за единство, за сигурност, за интеграция на Западните Балкани.
Димитър Главчев, Тома Биков

„БСП има проблеми с корупцията втъре в себе си, заяви депутатът Тома Биков. По думите му в левицата има хора, включително на много високи позиции, които са били арестувани за нелегален пренос на пари през сръбско-българската граница. Той изтъкна, че през 2008 г. Нинова е била уволнена за корупция.


Leave A Reply