Започва дезинфекция на наводнените миналата седмица райони в Бургаско. Целта е да се избегне разпространението на зарази. Очакват се резултати от взетите от ВиК проби, които трябва да установят дали водата е годна за пиене. Дезинфекция ще се извършва във вътрешни помещения, дворове, улици и местата, където в момента се изхвърлят отпадъците. Ситуацията в пострадалите села бавно се нормализира. Възстановителните дейности продължиха и през почивните дни.

наводнение

Екипите бяха концентрирани главно върху отводняването, почистването и неотложното възстановяване на повредената инфраструктура. Готов е списъкът със семействата, на които община Бургас ще помогне със строителни материали за ремонт на домовете и за нова бяла техника.

наводнение

Все още няма следа от изчезналата в нощта на потопа възрастна жена от село Черни връх. Същевременно продължава кампанията на БЧК за набиране на средства за пострадалите в Бургаско. До вчера по сметката бяха постъпили 105 хиляди лева. Събраната сума ще бъде разпределена от Обществен съвет.


Leave A Reply