„Хората, които работят в болничната сфера, трябва да имат сигурност, но не може и навсякъде да има постоянно полицейско присъствие“, каза пред медиите главният секретар на МВР Младен Маринов във връзка с инцидента с пребитата медицинска сестра в „Пирогов“ от 28 октомври. По думите му ще се търсят варианти със „сили и средства на болничните заведения, по-добра комуникация с охранителните фирми, най-вероятно и обучения на служителите, които изпълняват тази дейност“.

Пирогов линейка

Той заяви, че се е срещнал с ръководството на болницата, с които се опитват да установят къде са пропуските, довели до инцидента, и как точно се е случил той. Маринов допълни, че има информация за неправилни тактически действия на определени служители, вследствие получения сигнал и забавена реакция при инцидента в болницата. Той обаче не уточни дали става дума за полицейски служители или такива на охранителната фирма, ангажирана със сигурността в „Пирогов“.

снимка: Pacific Standard

снимка: Pacific Standard

Маринов посочи, че не всички охранителни фирми, наети от лечебни заведения, изпълняват задълженията си професионално и в пълен обем. Главният секретар заяви, че все още не е сигурно, че намереният починал младеж в София е този отговорен за инцидента с пребитата медицинска сестра. Маринов обясни, че не е ясно как той е стигнал до мястото, където е открит и какво се е случило.


Leave A Reply