„Никога не сме поемали ангажимент и не сме коментирали, че можем да управляваме заедно с БСП“, каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред бТВ във връзка с интервю на лидера на БСП Корнелия Нинова от 2016 г., в което заявява, че левицата би управлявала с ГЕРБ, ако БСП са първа политическа сила.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ние никога не сме разглеждали тази тема в нашата партия. Ако те са я разглеждали като възможност да се домогнат до властта с някакъв такъв пирует – ние не го правим“, заяви Цветанов. Той добави, че вчера с премиера Бойко Борисов са стигнали до извода, че ГЕРБ трябва да излезе с политическо решение на предстоящия на 26 ноември конгрес на партията, с което категорично да заявят, че с БСП никога няма да правят коалиция. „В тази ситуация, в която се намираме, и с това поведение, което имат БСП – смятате ли, че те могат да бъдат национално отговорна партия“, попита Цветанов.

Николай Петров

Николай Петров

„Законът е спазен, тук можем да говорим само за моралната страна“ – по този начин зам.-председателят на ГЕРБ коментира разследване на бТВ, което показа, че здравният министър д-р Николай Петров като директор на ВМА е сключил договори за почти 1,2 млн. лв. с фирмата на своя зет. „Когато се определяше персоналният състав на Министерския съвет, искахме да заложим на професионалист“, подчерта Цветанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той припомни, че прокуратурата е отказала да образува наказателно производство във връзка с одитния доклад, от който става ясно за „семейните поръчки” във ВМА. Ще направим заседание, ще се запознаем с всички факти”, заяви Цветанов. По думите му Петров не е изразил притеснения от одита.

 


Leave A Reply