Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение в община Бургас е отменено, считано от 12.00 часа днес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Междувременно започна масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в община Бургас. Приоритетно се работи в село Равнец.

наводнение

С днешна дата учебният процес протича нормално на територията на цялата община, няма затворени училища и детски градини. Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели. Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието.

Димитър Николов, кмет на Бургас

Димитър Николов, кмет на Бургас

На днешната оперативка кметът Димитър Николов разпореди ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които вече са нарязани и отстранени. Община Бургас призовава своите жители и гости да следят прогнозата за времето и да се придвижват внимателно на открито.


Leave A Reply