Франция подкрепи предложението на Вежди Рашидов председателите на парламентарните комисии по култура на страните членки на ЕС да се срещнат в София в първата половина на 2018 г. по време на българското европредседателство. Това стана днес във френския Сенат по време на срещата на Вежди Рашидов с председателя на Комисията по култура Катрин Морен-Дезайи и с председателя на групата за приятелство с България – сенатор Лоик Ерве. На срещата присъства и българският посланик в Париж Ангел Чолаков.

1

Катрин Морен-Дезайи поздрави Рашидов за амбицията му парламентарните комисии по култура на страните членки да обединят усилия за законодателни инициативи за категорична борба с незаконния трафик на културни ценности, за защита на авторските права и за опазването на културното наследство. „Това е трансевропейска инициатива, която всички заедно трябва да подкрепим“, заяви Катрин Морен-Дезайи.

2

Френските домакини отбелязаха и заслугите на Вежди Рашидов за впечатляващото представяне на българската култура във Франция в последните години, както и за създаването на условия за реципрочни френски културни прояви у нас.


Leave A Reply