Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще продължи да опровергава лъжите на БСП за възможно коалиционно управление между двете партии, пише в прессъобщение от партията. Повод за реакцията на ИК на ГЕРБ са думите на заместник-председателя на Националния съвет на БСП Кирил Добрев за възможно съвместно управление.

снимка: pia-news.com

снимка: pia-news.com

Няколкократно в интервюто му по Би Ти Ви на 30.10.2017 г., Добрев заяви („Нормално е, ако БСП бъде първа политическа сила да покани ГЕРБ. Нормално е, ако ГЕРБ се съгласи, да търсиме начини за решаване.“ „Днес се разминаваме, пак казвам – днес се разминаваме, след три години може да се съберем.“)Добрев

„За пореден път заявяваме категорично, че за ГЕРБ е невъзможно и неприемливо да управлява заедно с БСП. Никога и под никаква форма подобна коалиция не е била обсъждана нито вътре в ГЕРБ, нито с представители на БСП. Припомняме, че ИК на ГЕРБ реши да предложи на Националното събрание на 26.11.2017 г. да приеме изрична декларация, в която се казва, че партията няма да управлява заедно с БСП“, пише в съобщението.


Leave A Reply