„Ако е вярно, че проф. Николай Петров е жертва на лобита в здравеопазването – Бойко Борисов заема ли страната им, приемайки оставката му“. Това попита заместник-председателят на БСП Деница Златева по време на пресконференция на партията.

Златева зададе още няколко въпроса на премиера Бойко Борисов, във връзка с оставката на здравния министър. „Първият въпрос е, ако е знаел тези факти, които бяха изнесени по време на разследването на една от националните телевизии защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър. Ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, приемайки оставката му, г-н Борисов заема ли страната на тези лобита?“, попита Златева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По думите ѝ секторът отново остава без министър. „Сектор, в който имаме недофинансиране на дейности. Има отменена реформа. Имаме болници, областни и общински, които са изправени пред фалит“, коментира Златева. Тя попита дали тази поредна оставка е израз на управленската немощ на ГЕРБ в сектор „Здравеопазване“.

Деница Златева заяви, че от БСП ще стартират разговори с останалите парламентарно представени партии за внасяне на вот на недоверие към правителството. Тя поясни, че на този момент няма да има промяна в темата за вот на недоверие, тоест тя ще остане правосъдие. „Оставаме твърдо убедени, че корупцията е подходящата тема за вот на недоверие“, заяви Златева като отказа да даде конкретен срок за внасяне на вот на недоверие.

 

 


Leave A Reply