До края на месец ноември ще приключат основните дейности по големите инфраструктурни обекти, това каза кмета на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта при ул. „Тодор Каблешков“.
До 20-ти ноември се очаква да бъде пуснато движението в ремонтираната част на ул. „Тодор Каблешков“ в участъка от бул. „ Братя Бъкстон“ до Кауфланд. В ремонтирания участък се извършва разширение, като пътят е четири лентов с изградени тротоари и осветление. Извършена е корекция на реката и е изградено мостово съоръжение.

Предвиден за ремонт е и участъкът от Кауфланд до бул. „Цар Борис III“, който ще бъде извършен през следващото лято. До 20-ти ноември ще бъде завършен и последният участък от бул. „Дондуков“, като движението ще бъде освободено. До края на следващата седмица ще бъде пуснато и движението при бул. „Монтевидео“ в участъка до Нов български университет, като последният участък от цялостния ремонт ще бъде завършен до края на месец ноември.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Кметът на София припомни, че фирми с прекратени договори, поради некачествено изпълнение на работата, няма да бъдат допускани до участие в търгове за предстоящи инфраструктурни проекти.
За следващата година са предвидени за ремонт бул. „Граф Игнатиев“, бул. „Скобелев“ в участъка от новия съд до НДК, където е планирано преместване на трамвайна линия. Реконструкция на трамвайни линии предстоят и по бул. „Цар Борис III“ и ул. „Каменоделска“ , по които проекти на този етап текат обществени поръчки.


Leave A Reply