„Най-новото попълнение вино на New Bloom Winery – Високо качество, с внимание към всеки детайл, бариков финес и много добро съотношение цена-качество“

PIXELS Мерло е най-новото попълнение във винената серия PIXELS на New Bloom Winery. Виното e реколта 2016, която се отличи с изключително високо качество на гроздето, особено за червените сортове. Новото PIXELS отлежава в дъбови бъчви поне 8 месеца и отново се затваря с иновативната система Ardea Seal, която се състои от три елемента: вътрешно тяло, външна обвивка и специален „щит”, който е в най-долната част на тапата и позволява контрол на кислорода в бутилката.

Pixles Wine

Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д’Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю.

tapa vino

Тапата се отваря с тирбушон, запазвайки звука, който издава издърпването на класическия корк и може да се ползва  многократно, обясниха експертите от New Bloom Winery. Това позволява съхранение на червените вина PIXELS и след отваряне за по-дълго време.

 

„Доволни сме от получения продукт и смятаме, че той изцяло отговаря на слогана на марката „с внимание към всеки детайл“, коментираха представители от производителя.

Новото вино ще се предлага в големите търговски вериги и магазини, както и в ключови ресторанти, с които New Bloom Winery си партнира.

Pixles Wine

PIXELS Мерло получи много висока оценка от председателя на Асоциацията на сомелиерите  в България Михаил Марковски, който бе сред първите дегустатори на новото вино. Според него серията се отличава с бариков финес, иновативните си тапи на затваряне и доброто съотношение цена-качество. Марката включва изцяло едносортови вина от Совиньон блан, Шардоне, пенливо от Глера, розе от Гренаш и червено от Каберне Совиньон. PIXELS Каберне Совиньон бе първото вино у нас, което се затваря с иновативната система Ardea Seal. Совиньон бланът в серията пък спечели златен медал от Los Angelis International Wine Competition тази година.

Годината се оказа много специална за New Bloom Winery. През пролетта те лансираха новата си корпоративна идентичност и нова серия вина – New Bloom. Вината им като цяло са позиционирани в средния и високия ценови клас. Винарната има около 6000 дка собствени лозя в Правище, Драгомир и Найден Герово – Тракийска низина.


Leave A Reply