40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани от КОНПИ по проверката на доходите на Иво Прокопиев, стана ясно след брифинг на комисията. Ответници по бъдещите искове в гражданското дело ще са той, съпругата му Галя Прокопиева, акционерните дружества „Алфа Финанс“ Холдинг“, „Соларпро Холдинг“, Алфа Енерджи Холдинг“ и фондацията „Граждански медии“.

Прокопиев

Над 14 млн. лв. несъответствие между приходи и доходи са открили инспекторите на КОНПИ. „Имаше теч на класифицирана информация към Прокопиев“, каза председателят на комисията Пламен Георгиев.

660_8095e289605f578c8b3f59fef20d58a0

След началото на проверката международния отдел на КОНПИ установил, че Прокопиев се опитва да прехвърля дружества в Кипър. Приватизацията на „Каолин“ отпреди 18 г. е проверявана от КОНПИ заради продажбата му през 2012 г., от които Иво Прокопиев е придобил 150 млн. лв., стана ясно на пресконференцията.

„Няма нищо вярно в твърденията на КОНПИ. Сделката за „Каолин“ е законна и това се доказва с влязла в сила оправдателна присъда от 2004 г. Това е безпрецедентна злоупотреба с власт. Както с нас, могат да се разправят и с други“, обяви Иво Прокопиев на брифинг след този на КОНПИ.


Leave A Reply