„Председателството на Съвета на ЕС е приоритет на всички политически сили в България“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с колегиума на европейските комисари. Тя им благодари за уважението, показано вчера към българския народ.

26829294_1436447816461625_963499367_o

„Споделяме напълно приоритетите, които България и тройката, от която сме част, определи за председателството. Нещо повече, участвахме при тяхното обсъждане и определяне. Макар и да сме в опозиция, наш представител е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и много активно с колегите от всички парламентарни групи работихме, за да стигнем до тук“, посочи лидерът на БСП.

26827841_1436447789794961_257055902_o

„Напълно осъзнаваме предизвикателствата, които стоят пред всички нас – и пред България като европредседател, и пред целия ЕС, по сериозни въпроси за бъдещето на общия ни дом – обща охрана, миграция, последиците от Брекзит“, отбеляза тя. „За нас, българските социалисти, има две изключително важни теми – кохезионната политика и реалното прилагане на социалния стълб“, каза Корнелия Нинова. Тя посочи, че социалистите остават отворени за участие във всички дискусии в следващите шест месеца.

Корнелия_ Нинова_Корина_Крецу_еврокомисар_по_кохезионната_политика

„Нашето парламентарно поведение е ориентирано към национално съгласие по председателството, но всички теми, които касаят вътрешната политика и за нас представляват открити въпроси пред българския народ, ще продължим да решаваме с демократичните принципи и права на една опозиционна партия“, заяви Нинова. Преди началото на събитието тя се е срещнала с еврокомисаря Корина Крецу.


Leave A Reply