Управителният съвет на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) реши Федерацията временно да преустанови протестните действия, считано от 12 януари 2018 г., съобщиха от СФСМВР във връзка с настъпилата на 11 януари 2018 г. промяна в ситуацията около исканията, за които СФСМВР протестира от лятото на 2017 г. Вчера представители на протестиращите полицаи се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, за да търсят решение на проблемите и исканията на протестиращите. Беше решено, че 100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Представителите на СФСМВР настояват проблемите с ниското заплащане на работещите в системата да бъдат решени устойчиво и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„На този етап сме удовлетворени, но не напълно“, заяви пред БГНЕС Костя Костов, член на Контролната комисия към полицейския синдикат СФСМВР. Костя Костов напомни, че исканията на полицаите от синдиката са три, а на този етап има развитие само по едно от тях – за увеличение на заплатите. „Целият закон за МВР трябва да бъде преработен – идеята ни е да бъдем по-ефективни за обществото“, смята той. „На трето място – обвързването на заплащането със социално измерим фактор“, добави Костов.

 


Leave A Reply