В 887 училища в страната 1 февруари е неучебен ден поради обявена грипна епидемия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. За 138 училища в област Бургас грипната ваканция продължава до 2 февруари включително.

В София – град 276 училища също няма да учат до 2 февруари.  40 училища в област Сливен и 71 училища в област Русе са в грипна ваканция. В област Варна всичките 122 училища няма да учат до 2 февруари. В 61 училища в област Монтана има грипна ваканция.26-то СОУ училище

Обявена е грипна ваканция за 60 училища в област Хасково и за 44 училища в област Ямбол. В област Кюстендил 41 училища няма да учат също до 2 февруари. В 12 училища няма да се учи днес в област Враца.  В област Пловдив няма да има учебни занятия в 15 училища в община Карлово и в 4 училища в община Сопот. В област Видин е преустановен учебният процес в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Брегово, а в област Плевен в 2 училища – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Пордим и Обединено училище „Никола Вапцаров“, село Вълчитрън.

От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция.


Leave A Reply