„Сергей Станишев едва ли ще бъде преизбран като председател на Партията на европейските социалисти“, прогнозира в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ проф. Захари Захариев – член на Националния съвет на БСП. „Това автоматично го превръща в заплаха за лидерството на Корнелия Нинова“, допълни той.
станишев, нинова
„Че той е проблем, и че както беше до определено време съюзник, в един определен момент се превръща в един потенциален и то изключително силен конкурент по отношение на нейните собствени позиции. Има и определени сили, които считат, че неговото завръщане начело на БСП би внесло успокоение, би внесло така необходимите баланси по отношение на различните интереси и групи, които са формирани в този състав на Националния съвет, от една страна, от друга – би позволило партията да спре да се занимава със самата себе си“, каза членът на Националния съвет на БСП.
Станишев
Захариев разкритикува и самата Партия на европейските социалисти, като я определи за банкрутирало предприятие. Според него тя не е в унисон с цивилизационните промени, които настъпват в съвременния свят. „Партията на европейските социалисти не може да предложи нищо повече от другите европейски партии“, смята той.


Leave A Reply