Под наблюдението на Районна прокуратура – Ихтиман се води досъдебно производство срещу лица с инициали М. Д. и В. Р. за извършени от тях на 6 февруари 2018 г. престъпления в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. В хода на разследването и след проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия по несъмнен начин е установено, че двете лица са извършители на престъпленията.

На 6 февруари 2017 г., за времето от 17.20 часа до 17.40 часа, М. Д. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор – полицейски служител при РУ – Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му. Престъпното деяние, за което на М. Д. е повдигнато обвинение, се отличава с изключителна дързост.полиция

Неговият баща – В. Р., е обвинен за това, че по същото време, на ул. „Дунав” употребил сила спрямо полицейски служител при РУ – Ихтиман. По време на инцидента той го дърпал за униформата, скъсал пагоните и джоба ѝ и му нанесъл удар в лицето. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му – другият обвиняем по делото М. Д.

Двамата обвиняеми – В. Р. и М. Д., са задържани за срок до 72 часа с цел привеждането им пред Районен съд – Ихтиман за разглеждане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Работата по делото продължава.


Leave A Reply