Американският президент Доналд Тръмп блокира публикуването на документа на демократите за евентуалната руска намеса в изборите в САЩ през 2016г.

снимка: The Sun

снимка: The Sun

Държавният глава отказа да декласифицира написаното, въпреки призивите и на републиканците. В писмо до комисията по разузнаване към Камарата на представителите, съветникът на Белия дом Дон Макган пише, че документът съдържа твърде много поверителна информация, за да бъде оповестен.

Тръмп, Путин

Това би застрашило националната сигурност. В отделно писмо от ФБР също споделят опасения от разгласяване на материала. Лидерът на малцинството на демократите в Камарата Нанси Пелоси обаче нападна Тръмп с обвиненията, че президентът очевидно иска да скрие нещо. През последните дни тези документи се превърнаха в основна тема във Вашингтон. Администрацията на Тръмп е разтресена и от серия оставки.

Доналд Тръмп Мелания

Днес Дейвид Соренсен – който отговаря за писането на речи в Белия дом се оттегели след обвинения в домашно насилие. Той отрича да е упражнявал тормоз над бившата си съпруга. Това се случва малко след оставката на съветника на Тръмп – Роб Портър, отново заради насилие от две негови бивши съпруги.


Leave A Reply