„Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна.“ Това каза в предаването „Хора, пътища, автомобили“ на БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

снимка: АПИ

снимка: АПИ

„Факт, зимата е сравнително мека, но усилията, които полагат колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащите фирми, мисля, че дават резултати. Ситуацията е овладяна с политиката, която провеждаме не само тази година, а и миналата. Затварянето на отделни отсечки, тогава, когато имаме наистина тежка и кризисна ситуация, е за да може по-ефективно, по-бързо да се извършва снегопочистването. Затварят се за тежки автомобили, както снощи например прохода Предела, Рожен, Петрохан, а и конкретни отсечки“, посочи министър Нанков.
сняг
„Днес в Североизточна България, Шуменско основно, имахме затруднена обстановка, отново за по час, два бяха затваряни третокласни пътища в Шуменска област, второкласният път Силистра, Добричко, по половин час, но с единствената цел да се извърши качествено, бързо снегопочистване“, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството.


Leave A Reply